Brand 100% românesc, Spartan a adus pe piaţa românească şi, de curând, şi pe cea internaţională, un concept unic de lanţ de restaurante.
Acest lucru se datorează faptului că este de inspiraţie grecească şi cu influenţe mediteraneene, oferind preparate variate, după reţete antice, dar adaptate şi îmbunătăţite în stil propriu, pentru obţinerea gustului inconfundabil Spartan – a gustului legendar.
Unicitatea care ne reprezintă este dată, aşadar, atât de reinventarea tradiţiilor gastronomice, cât şi de fiecare dintre cele patru sosuri vedetă, marcă înregistrată Spartan. Acestea sunt parte importantă din meniul nostru, într-un melanj perfect de arome şi gusturi, la un standard înalt de calitate, fără compromis.
De aceea, în spatele denumirilor Gyros, Leonidas, Feta Gyros, Souvlaki, Platou Persia, Cheese Gyros etc. se ascund atât ingredientele pe care le folosim în reţetele care ne definesc, cât şi principiile de pregătire a acestora.
Fac parte negreşit din bucătăria noastră legumele proaspete, carnea frăgezită în iaurt şi mirodenii, pita (pâinea) proaspătă coaptă pe vatră şi nelipsitele sosuri obţinute după reţete proprii, care aduc plusul de savoare în orice.
Iar toate acestea, alături de cantităţile generoase şi modul de servire, ne plasează în topul preferinţelor iubitorilor de bunătăţi cu specific grecesc, din România.
***
100% Romanian brand, Spartan has brought to the Romanian market, and recently to the international market, a unique concept of chain of restaurants.
This is because it is Greek-inspired and Mediterranean-influenced, offering a variety of dishes based on ancient recipes, but adapted and improved in our own style to achieve the distinctive Spartan taste – the legendary taste.
The uniqueness that represents us is therefore given both by the reinvention of gastronomic traditions and by each of the four famous sauces, Spartan’s trademark. They are an important part of our menu, in a perfect blend of flavours and tastes, at a high-quality standard, without compromise.
This is why behind the names Gyros, Leonidas, Feta Gyros, Souvlaki, Platou Persia, Cheese Gyros, etc. lie both the ingredients we use in our recipes and the principles of their preparation.
Fresh vegetables, meat tenderized in yoghurt and spices, hearth baked fresh pita (bread) and the essential sauces made from our own recipes, which add flavour to everything, are all part of our cuisine.
And all this, together with the generous quantities and the way we serve them, places us in the top preferences of Greek food lovers in Romania.