Ți-am luat un bilet dus-întors în Roma Antică!

Călătorește în Imperiul Roman la mall Promenada!

În perioada 23 februarie – 2 aprilie 2017, copiii pornesc aventura în Imperiul Roman printr-o lecție de istorie aplicată prin joacă și învățătură, ce are loc pe tot nivelul 1, de marți până duminică, de la ora 10:00 la 21:00.

Cei mici vor învăța și se vor distra pe un traseu bine stabilit de la început până la sfârșit:

1

 Cei mici vor fi întâmpinați și însoțiți de ghizi costumați în romani pe tot parcursul expoziției.

 Încă din primele minute ale călătoriei, copiii vor fi costumați în romani cu veșminte pentru fete și băieți.

 La prima lecție din traseu, cei mici vor învăța despre istoria Romei: legenda lui Romului și Remus, cum s-a dezvoltat Roma, cum a trecut de la monarhie la republică și de la republică la imperiu.

 Următoarea oprire: Orașul Roma, unde mici romani vor descoperi elementele reprezentative, drumurile pietruite, modul ingenios prin care romanii au alimentat orașul cu apă prin intermediul apeductelor și importanța formului, formând unul chiar ei.

 Lecția continuă cu felul de a se îmbrăca al romanilor. Copiii vor descoperi toga, tunica sau stola și culorile reprezentative pentru fiecare categorie socială.

 Micii romani ajung în Colosseum, cea mai reprezentativă clădire a Romei Antice, pentru a descoperi ce erau amfiteatrele, la ce foloseau și ce secrete ascundeau.

 După ce descoperă amfiteatrul, cei mici sunt provocați să echipeze un gladiator pentru lupta cu leii, în timp ce află totul despre acești luptători curajoși.

 Armata romană este următoarea oprire. Cei mici vor descoperi catapulta, tacticile de război ale romanilor și vor exersa mișcarea “testudo” – alinierea compactă a scuturilor, tactică inovativă de apărare a armatei romane.

 Aventura continuă cu Împărații romani, unde copiii vor vedea busturile celor mai celebri Împărați din istorie și vor afla detalii despre aceștia.

 După, vor descoperi elementele de educație romană: să numere cum numărau romanii cu ajutorul unui panou magnetic, să identifice elementele de arhitectură romană (coloane, dom, apeduct, baie romană), elementele de artă romană prin intermediul jocurilor interactive (busturi, mosaic, basoreliefuri), religia romană și Zeii romani.

Copiii și însoțitorii lor vor face poze haioase cu gladiatorii și soldații romani pentru a pleca cu o amintire plăcută din această excursie.

La final, toți participanții vor primi diplome de merit pentru curajul dovedit în Imperiul Roman și vor fi promovați ca cetățeni de bază ai Romei Antice.

Biletul de acces in expozitia interactiva si educativa, Copiii in Roma Antica are prețul de 15 Lei/copil și poate fi achiziționat de la biroul Info Point (parter) din mall Promenada. Grupurile organizate de minimum 15 copii pot achiziționa biletul de intrare la preț redus de 12 Lei/copil.

REZERVĂ ACUM ↷

✉ rezervari@nepi.promenada.fullscreendigital.ro

☏ +40 726 377 978

➟ direct la INFO POINT Promenada (parter, intrarea Calea Floreasca)

Te așteptăm la Promenada să pornim în cea mai frumoasă aventură!

Roma_Antica_GIF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *