Tehnicile care îţi remodelează muşchii

Cresc forţa, definesc musculatura şi ard grăsimea. Află totul despre integrare şi izolare, două concepte de antrenament care te vor ajuta să faci sport ca un profesionist.

Izolarea

Beneficiul major al acestei metode este că lucrează direct la ţintă, pe o singură grupă principală de muşchi, ceea ce permite observarea progresului muşchiului respectiv şi controlul tehnicii de execuţie.

Ce este: O tehnică ce presupune folosirea mişcărilor simple, efectuate prin mobilizarea unei singure articulaţii. Evident, aceste mişcări solicită o singură grupă principală de muşchi. Cel mai des se foloseşte în lucrul cu aparatele de fitness – cele care îţi ghidează mişcarea pe tot parcursul ei.

Pentru cine este utilă: Pentru începători este o modalitate excelentă de a învăţa cum să efectueze corect anumite mişcări şi să îşi controleze musculatura. În cazul celor avansaţi, izolarea este utilă în recuperare după diverse accidente.

Include-o în antrenamente: Printre exerciţiile care au la bază izolarea se numără extensia braţelor (pentru tricepsul brahial), extensia coapselor (pentru cvadricepşi), flexia gambei pe coapsă (pentru partea posterioară a coapsei).

Integrarea

Prin solicitarea simultană a mai multor grupe musculare, această tehnică îţi aduce un consum caloric foarte mare. În plus, îmbunătăţeşte coordonarea şi postura.

Ce este: O tehnică de antrenament care foloseşte mişcări complexe, solicitând simultan mai multe grupe musculare şi mobilizând mai multe articulaţii.

Pentru cine este utilă: Pentru cei care vor să slăbească sau să se remodeleze. Însă tehnica poate fi folosită doar după familiarizarea cu exerciţiile de bază.

Include-o în antrenamente: Cel mai simplu exerciţiu de integrare este genuflexiunea; aceasta presupune mobilizarea şoldului, a genunchiului şi a gleznei şi solicită în întregime musculatura membrului inferior. Alte mişcări pentru integrare ar putea fi: burpees, kettlebell swing sau ramat plus presă militară cu core bag. În galeria foto găseşti câteva exerciţii de integrare propuse de Ovidiu Atanasiu.

Ovidiu Atanasiu şi Armando Lungu sunt instructori de fitness şi antrenori personali World Class.

Sursa: http://w.worldclass.ro/