Sus PE Promenada la festivalul Hai Sus!

Avem o nouă idee: se numeşte relaxare prin artă şi vrem să o testăm pe tine. În săptămâna 24-30 august, de la ora 19:30, începe festivalul Hai Sus Fest. Ia loc la înălţime pe terasa de la nivelul 2 de PE Promenada, pentru că ţi-am pregătit câte un moment special în fiecare seară din cele 7 de festival! Luni, miercuri, vineri şi duminică suntem PE muzică, iar marţi, joi şi sâmbătă suntem PE teatru!

das

Luni, 24 august

HaiSus_ziua-1-310x445

Teatrul independent şi muzica bună se întâlnesc la aer liber PE Promenada!

De la ora 19:30, îşi fac intrarea cei de la The Rank&Fashion: o trupă de Electro Swing din Bucureşti. Numele trupei poate fi tradus în limba română cu „aristocraţie” sau „înalta societate”. Trupa s-a format în aprilie 2013 şi, la nici trei luni de când iniţiatorii au pus bazele proiectului, aceştia aveau deja suficient material pentru a susţine un concert.

Marţi, 25 august

HaiSus-ziua-2-310x445

Marţi, de la 19:30, susţinem tinerele talente şi vedem punerea în scenă a piesei de teatru câştigătoare la Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis, al cărui partener am fost şi anul acesta. Spectacolul se numeşte ”Colonelul Pasăre” şi este interpretat de trupa de liceeni “Brainstorming” Bucureşti.

Iar de la 21:00, se va juca “Cabaretul cuvintelor”, ultima piesă în regia lui Matei Vişniec. Cabaretul cuvintelor este un exerciţiu în care toate simţurile se coalizează pentru a reinventa noţiunea de comunicare.

Miercuri, 26 august

HaiSus-ziua-3-310x445

De la 19:30, vă aşteptăm la un concert Cuantune, proiectul de Nu Jazz, care s-a născut în primăvara anului 2010, în România. Iniţiatorii proiectului sunt doi muzicieni talentati, cu minţi creatoare şi personalităţi total diferite: Cruxfader şi Elizabeth. Aceste diferenţe au fost chiar elementele care i-au adus împreună şi au pus un semn distinctiv pe compoziţiile lor muzicale. În spectacolul live, Cuantune prezintă o formulă extinsă: cei doi membri fondatori, alături de alţi muzicieni experimentaţi cum ar fi Andreas Aron (chitară bas, DoubleBASS) şi Bogdan Nicodim (pian/clape).

Joi, 27 august

HaiSus-ziua-4-310x445

Joi, la ora 19:30, se joacă spectacolul „Buzunarul cu pâine”. Este bazat pe o piesă realistă, simplă prin situaţia dramatică care devine universală, în sensul cel mai dureros, prin felul în care se dezvoltă. Morala acestei istorii atinge partea invizibilă a laşităţii noastre, atât de caracteristică naturii umane. Din cauza filozofării excesive pe tema virtuţilor şi frumuseţii acţiunii, personajele lui Matei Vişniec rămân paralizate tocmai atunci când ar trebui neapărat să acţioneze.

Iar de la ora 21:00, intră în scenă piesa „Venus şi Adonis”. Venus, zeiţa iubirii carnale, se îndrăgosteşte pentru prima dată de un muritor, Adonis, întruchipare a idealului de frumuseţe masculin. Povestea lor de iubire este un mit celebru în care Shakespeare intervine şi impune acţiunii canoane de timp şi spaţiu, specifice teatrului antic.

Vineri, 28 august

HaiSus-ziua-5-310x445

Vineri suntem PE muzică! Jazzy Twist Band, un band format din trei membri, dă tonul jazzy de la ora 19:30 şi Jazzapela, band-ul fondat de  Zoltán András, continuă de la ora 21:00.

Sâmbătă, 29 august

HaiSus-ziua-6-310x445

În ziua a şasea, ne amuzăm cu comedii! De la ora 19:30, suntem martorii unei vizite „La Ginecolog”: o piesă scurtă, cu un dialog lejer, replici cu umor, care destinde atmosfera şi reuşeşte să provoace râs în rândul publicului.

La ora 21:00, se ridică cortina pentru „Bullets over Lipscani”, o piesă cu două personaje principale: detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu. Cei doi schimbă replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea.

Duminică, 30 august

HaiSus-ziua-7-310x445

Vă aşteaptă un final de festival în aceeaşi notă pozitivă ca începutul: cu muzică bună!

Dăm startul la ora 19:30 cu un sound contemporan cu influenţe Funk, Jazz, Rock Psihedelic ce îţi va capta atenţia prin melodicitate şi creativitate cu Mice on the run, o trupă care impresionează mai ales prin improvizaţie.

De la ora 21:00, ascultăm şi trăim muzica cu Alexandra Uşurelu. Artista a debutat în 2011 pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, în cadrul Galei “Femeia Contează”. Numită „Norah Jones” a României, a colaborat cu nume sonore din muzica romanească, printre care Trupa Vunk (pentru duetul, Mircea Vintilă, Mircea Rusu, Walter Dionisie, dar şi din cea internaţională, aici notându-se colaborarea cu Mariano Castro, compozitorul şi pianistul argentinian al trupei de succes internaţional Narcotango, nominalizată de două ori la premiile Latin Grammy.