La mall Promenada, copiii vor putea face cunoștință cu primul cosmonaut român

6/03/2015

La mall Promenada, copiii vor putea face cunoștință cu primul cosmonaut român

Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman, și scriitorul Alexandru Mironov vor fi gazdele evenimentului de deschidere al expoziției KIDS ON THE MOON

Vinerea aceasta, mall Promenada va inaugura captivanta expoziție Kids on the Moon, în cadrul unui eveniment care îi va pune pe copii față în față cu două dintre cele mai mari personalități științifice din România: Dumitru Prunariu și Alexandru Mironov. Expoziția, ce prezintă noțiuni de bază în astronomie într-o manieră interactivă, va fi deschisă în mall Promenada pe 6 martie și va putea fi vizitată până pe 30 martie.

La evenimentul de deschidere, copiii vor putea face cunoștință cu primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, care a zburat în spațiu în mai 1981, în cadrul misiunii Soiuz 40. În onoarea sa, expoziția din mall Promenada va integra, alături de o serie de imagini ale astronauților celebri împrumutate de la NASA și ESA (Agenția Spațială Europeană), și o secțiune dedicată cosmonautului român. Totodată, micuții prezenți la eveniment vor putea afla de la Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist la revista „Știință și Tehnică”, cum ar putea omenirea să colonizeze Luna în viitor.

„A fi mic este de cele mai multe ori invers proporțional cu a fi curios, iar curiozitatea, împreună cu multă știință, este cea care a dus oamenii pe lună. Cunoașterea spațiului cosmic este esențială pentru înțelegerea lumii care ne înconjoară, într-un univers care acționează ca un sistem. Expoziția Kids on the Moon din mall Promenada reușește să răspundă, într-o manieră distractivă și atrăgătoare, la multe întrebări pe care cei mici le au în legătură cu cerul de deasupra noastră și cu poveștile despre astronauți din cărți și din filme”, a declarat Alexandru Mironov.

Expoziția Kids on the Moon este cea mai mare călătorie în lumea fascinantă a spațiului cosmic, dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. În cadrul unui curs de 45 de minute, micuții se vor echipa în astronauți și vor porni într-un traseu  interactiv prin trei secțiuni: zona pământească, zona lunară și zona culturală. În prima zonă, copiii vor descoperi imagini inedite din spațiu cu ajutorul unor ochelari speciali, în zona lunară, vor putea păși într-un modul lunar și vor putea simula o aselenizare, iar în zona culturală, vor avea ocazia de a afla cine au fost primii oameni care au pășit pe lună, precum și detalii despre modulele spațiale care au explorat orbita. Expoziția Kids on the Moon aduce în România o serie de fotografii oficiale împrumutate de ESA (Agenția Spațială Europeană) și NASA, printre care cele ale unor astonauți celebri precum Rick Hleb, Buzz Aldrin, Bruce McCandless, Story Musgrave, Jake Garn și  Alexander Poleschuk, ce poartă semnătura acestora.

Biletul pentru expoziție are un preț de 10 lei și va putea fi achiziționat de la Info Point-ul din mall Promenada, situat la parter. Pentru grupurile organizate de minimum 15 copii, biletul de intrare va avea reducere de 10%.

Mai multe detalii despre eveniment puteți descoperi pe nepi.promenada.fullscreendigital.ro sau pe Facebook, Promenadaro.

 

*** Despre mall Promenada

Promenada reinventează experienţa cumpărăturilor şi a divertismentului, adresându-se unui public cu un stil de viaţă contemporan, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie şi de creativitate. Centrul comercial este situat în Calea Floreasca 246B, în imediata vecinătate a stației de metrou Aurel Vlaicu. După numai un an de la deschidere, Promenada a devenit un reper în viața urbană a orașului printr-un design avangardist, bazat pe linii curbe, lumină, mult alb şi accente de culoare, un mix de chiriaşi care satisface aşteptările unui public tot mai exigent, dar și prin terasa verde, inspirată de grădinile japoneze, unde vizitatorii se pot relaxa, bucurându-se vara de proiecţii de film, spectacole de teatru sau concerte și de un patinoar în aer liber pe durata iernii. La finalul anului 2014, mall Promenada a intrat în portofoliul fondului de investiții sud-african NEPI (New Europe Property Investments).

Sari la bara de unelte

Esti sigur ca vrei sa dezactivezi contul?

Dezactivează

Pentru a avea acces la această funcţionalitate, trebuie să te loghezi.

Conectează-te cu Facebook

sau

Autentificare

Înregistrare

Unde îl salvăm? Alege colecția

Creează o colecție nouă
Colecțiile tale

Înapoi

Please turn your device to portrait