“Sieranevada” deschide Festivalul Filmelor Românești!

Aștepți cu nerăbdare serile de film în aer liber #PePromenada? Și noi!

 

Și avem vești bune pentru tine! Festivalul Filmelor Românești (31 mai – 6 iunie) se întoarce #PePromenada pentru a deschide sezonul filmelor în aer liber pe terasă (nivel 2), cu un prim film românesc nominalizat la Cannes 2016, câștigător a 6 premii Gopo și propunerea României la Oscar 2017: Sieranevada în regia lui Cristi Puiu.

 

Sieranevada este hrană pentru creier.

— The Guardian

 

Sieranevada lasă spectatorul să reflecteze asupra filmului ore în șir și zile la rând.

— Variety

 

Sieranevada este un film de vârf al noului val.

— Hollywood Reporter

 

Sinopsis

Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția publicației de satiră pariziene, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani. Urmează ca acesta să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunită cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

 

Regie

Cristi Puiu, regizor român, format la Ecole Superieure d’Arts Visuels din Geneva. Are la activ 15 filme regizate, un premiu şi o nominalizare Cannes, un premiu Berlin, 3 nominalizări Academia Europeana de Film, 6 premii şi o nominalizare Gopo, o nominalizare TIFF.

 

Distribuție

Mimi Brănescu, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Andi Vasluianu, Judith State, Eugenia Bosânceanu, Ioana Crăciunescu, Simona Ghiță.

 

Gen

Dramă, Comedie

 

Trailer

 

Trivia

✓ Filmul are nota 7.8 pe IMDb.

✓ A fost al 11-lea cel mai bun film din 2016 conform sondajului anual ‘Sight & Sound’, în cadrul căruia 163 de critici și curatori numesc cele 5 filme preferate ale anului.

✓ A primit o nominalizare la Cannes International Film Festival 2016.

✓ A primit 8 nominalizări la Premiile Gopo 2016.

✓ A câștigat 6 premii la Premiile Gopo 2016.

✓ A primit o nominalizare la TIFF 2016.

 

Filmul Sieranevada va fi proiectat pe terasa Promenada (nivel 2) pe 31 mai, de la ora 21:00, pe un super- ecran de proiecție în aer liber, la o rezoluție perfectă, cu ajutorul unui proiector unic în România, cu o capacitate de 35.000 lumeni. Cristi Puiu va fi prezent și va inția proiecția Sieranevada cu cateva cuvinte despre film, concept, povestea din spate, interpretări, actori și nu numai. E șansa ta să-l cunoști pe unul dintre cei mai renumiți și apreciați regizori români din noua generație!

Intrarea este liberă.

 

Festivalul Filmelor Românești continuă cu proiecția următoarelor titluri în perioada 1-6 iunie, de la ora 21:00:

„Morgen”, regia Marian Crișan – 2 iunie

„Rocker”, regia Marian Crișan – 4 iunie

„Orizont”, regia Marian Crișan – 5 iunie

„Acasă la tata”, regia Andrei Cohn – 6 iunie

 

Nu rata unul dintre cele mai bune filme românești recente și primul din seria filmelor de #PePromenada!

 

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele noastre cool, urmărește-ne pagina de Facebook, abonează-te la newsletterul Promenada sau verifică aici calendarul de evenimente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *