Joi se cântă Jazz!

Jazz-ul este un stil muzical care a apărut la începutul secolului al XX-lea în statele sudice ale Statelor Unite, având proveniența în melodiile populației de culoare, urmașă a sclavilor de origine africană. Mai târziu au fost preluate în jazz și ritmuri ale muzicii latino-americane.

Muzica Jazz ne încânt prin sunete dinamic și creativ combinate în adevărate capodopere muzicale. Stilul Jazz este considerat un adevărat tratament pentru suflet și minte, tocmai de aceea, de mult timp, specialiștii au descoperit beneficii ale muzicii de acest fel, printre care trebuie să amintim următoarele:

  • Ne putem inspira de la cântăreții de Jazz în ceea ce privește creativitatea și modul unic de a improviza. Mulți dintre performării de muzică de acest gen au o capacitate uimitoare de a improviza cu sunete diverse, dar perfect armonizate. Astfel, e destul de greu să reții o melodie cap-coadă, întruncât atunci când vorbim despre jazz, creativitatea este la ea acasă!
  • Jazz-ul este muzica perfectă pentru relaxare! Nu de puține ori doctorii au recomandat muzica jazz persoanelor care au suferit diverse traume ori operații chirurgicale. S-a descoperit faptul că Jazz-ul este un antidot pentru starea de rău și poate fi un supliment important în cazul stărilor de stres.
  • Jazz-ul este muzică, muzica este remediu pentru trup și suflet! Muzica Jazz este într-adevăr un stil aparte, care denotă eleganță, rafinament și ne poartă spre epocile în care frumusețea, simplitatea și noblețea erau trenduri urmate de toată lumea. Hai să ascultăm Jazz și să ne așezăm cu un pas în trecut, dar și cu unul în viitor!

IRINA SÂRBU
Irina Sârbu este astâzi un artist recunoscut de critica de specialitate și îndrăgit de marele public. Cariera tinerei interprete se construiește ascendent de la un concert la altul, repertoriul se diversifică și se îmbogațește. A concertat atât în țară, cât și în străinătate. Este și membră a proiectului Ethnotic Project, primul album al trupei câștigând în anul 2016 premiul „CD-ul etnojazz al anului 2015” la Gala Premiilor Jazz.

PUIU PASCU
Este un virtuoz al claviaturii, un maestru al improvizației, un compozitor inspirat, un artist în perioada de vârf a carierei, a cărui prezență asigură oricărui concert de club sau de festival, succesul de public și de presă. Prezența sa poate fi considerată un eveniment extraordinar căci, pe orice afiș, numele pianistului Puiu Pascu trebuie înscris cu majuscule!

Repertoriul este alcătuit din piese cunoscute de gen – jazz, samba, bossa nova, tango argentinian, muzică românească interbelică, muzică franceză și chiar folclor. Temperamentul exploziv și plăcerea lor de a cânta împreună fac din fiecare piesă, un foc de artificii din ce în ce mai strălucitor!

Te așteptăm la evenimentul „Seara de Jazz”, ce are loc joi. Atmosfera va fi întreținută de doi artiști excepționali: Puiu Pascu și Irina Sârbu, care ne vor încânta auzul la evenimentul ce are loc sub conceptul umbrelă „Meet UP #Pe Promenada”.

Ne vedem la eveniment, la Promenada Mall!