Jocurile copilăriei care fac vacanța de vară mai frumoasă

Perioada vacanței de vară ne aduce aminte, de fiecare data cu drag, de jocurile copilăriei!

Nu, nu referim la GTA, World of Warcraft, World of Tanks sau alte jocuri pe calculator. Ci la adevăratele jocuri, acele jocuri care formau grupuri gălăgioase în fața blocului sau la cineva acasă și îi stimulau pe cei mici să facă mișcare și/sau să aibă o gândire strategică.

Pentru că știm că te gândești cu groază ce va face cel mic toată vacanța și cum să faci să nu o petreacă în fața calculatorului, venim cu o selecție de jocuri ale copilăriei noastre care să-l inspire și să-l scoată din casă pe copilul tău. Sigur ți le amintești și tu!

#1 Șotron

Este cel mai populat joc! Orice copil  se distrează cu „omulețul” conturat pe trotuar din cretă, numerotat de la 1 la 8, pe care trebuie să sari într-un picior. Dacă te-a cuprins nostalgia, să știi că te poți juca lejer cu fiul/fiica ta, pentru că nu există un număr maxim de jucători.

 

#2 Elasticul

Este un joc foarte popular printre fetițe. Numărul de jucători trebuie să fie de minimum 3. 2 țin elasticul, în timp ce unul joacă.

 

#3 Mima

Este un joc care prespune spirit de echipă și ingeniozitate! Se formează două echipe, câte un reprezentant din fiecare echipa mimează un cuvant spus de adeversar în timp ce echipa sa trebuie să ghicească. Conteaza imaginația dar și să o echipă bună, care să poată descifra gesturile tale disperate și amuzante.

 

 

#4 Cărarea pierdută

Acest joc îi provoacă pe cei mici să patrundă în lumea fascinantă a basmelor și să-și dezvolte spiritul de competiție și abilitățile sociale. Pachetul de joc conține 4 pioni, astfel se joacă în maximum 4 jucători.

1

#5 Nu te supăra frate

Nu te supăra, frate! – jocul pe care cei mari nu au cum să-l uite și pe care cei mici nu au voie să nu îl invețe. Este un joc de genul toți împotriva tuturor. Pot fi cel mult 4 jucatori, minim 2, fiecare cu câte o echipa de 4 pioni. Jucatorul își alege culoarea și echipa de pioni care să îl reprezinte.

2

Scopul jocului este să ajungi cu propriile piese la final, pe locurile indicate cu propria culoare. Inițial piesele sunt în coltul tablei, în casa, și intra în joc doar daca dai 6 cu zarul. Tabla trebuie parcursă de fiecare pion în sensul acelor de ceasornic pâna când acestia ajung toti în casa. Jucatorul ai căror pioni au ajuns primii în casa câstiga. Simplu, nu?

La Cărturești, în Promenada găsești toate aceste jocuri ale copilăriei pe care le poți împărtăși cu cei mici ca un mod plăcut de a pretrece timp de calitate împreună pe perioada vacanței.