GHID: cum să-ți îngrijești pielea pe timp de vară

Nu mai e mult până când ne vom afla în plin sezon estival, iar tu te vei bucura de concediu mult așteptat, undeva pe malul mării, pe un sezlong, cu un cocktail delicios în mână.

Pielea ta e pregătită? Un lucru e sigur: nu doar gândul unui concediu trebuie să te motiveze să ai grijă de pielea ta. Hidratarea și protecția pielii ar trebui să fie o prioritate pe tot parcursul verii.

De ce? Razele de soare nu sunt doar acele surse de lumină minunate care ne scaldă trupul, ne alimentează cu vitamina D și ne colorează pielea în nuanțe ciocolatii… Din păcate, razele solare au și un efect nociv asupra pielii care se prezintă lipsită de apărare în fața lor. Primul efect al expunerii repetate la soare este îmbătrânirea pielii. Acesta poate degenera oricând în afecțiuni mult mai grave ale pielii, care pot duce chiar și la intervenții chirurgicale.

Cum iei doar ce e bun de la soare? Cu un plan de apărare al pielii bine pus la punct atât în concediu, cât și pe toată perioada verii, indiferent de unde sau cum petreci:

 

#1 Folosește produse pentru protecție solară

…nu doar când mergi la plajă. Medicii dermatologi recomandă protecția de fiecare dată când ieşim din casă în plină zi, atât pentru a preveni îmbătrânirea prematură şi arderea pielii, dar mai ales pentru a elimina riscul apariţiei cancerului de piele, cauzat de expunerile repetate și prelungite la soare.

Pentru faţă, ai nevoie de protecție ridicată, de minimum 30, iar pentru restul corpului poţi opta pentru un produs cu FPS de minimum 15-20. La fel de importantă este și îngrijirea corpului după expunerea la soare: investeşte şi într-o loţiune after-sun pentru calmare și hidratare.

1

✓ CLARINS Creme Solaire Anti-Rides Visage – Haute Protection SPF 30 (Sephora)

✓ SEPHORA Lait Solaire Protecteur SPF 30 (Sephora)

✓ Bottega Verde Cremă după plajă, emolientă și hrănitoare (Sensiblu)

 

#2 Hidratează

Din cauza expunerii la un soare mai puternic, pielea se dehidratează mai repede vara. Nu te sfii să-ți răsfeți pielea cu cele mai hidratante creme, în fiecare zi. Fă un rituali din hidratarea pielii și vei avea doar de câștigat.

De-a lungul timpului, produsele pe bază de ulei de migdale și cocoș și-au dovedit eficacitatea, însă nici cele cu ulei de argan nu sunt de neglijat.

2

✓ Bottega Verde Cremă de corp cu ulei de cocos (Sensiblu)

✓ Almond Milk & Honey Soothing and Restoring Body Butter (The Body Shop)

✓ Blue Tea Argan Body Oil Ulei pentru corp (Douglas)

 

#3 Previne vergeturile și celulita

Îmbătrânind, pielea îți piele elasticitatea fiind predispusă la vergeturi și celulită. Vara este un moment propice pentru ca pielea să se confrunte cu astfel de probleme așa că include în ritualul tău de beauty de vară un exfoliant și o loțiune cu efect de firming.

3

✓ Gomaj oriental pe bază de sâmburi de argan (Yves Rocher)

✓ Wild Argan Oil Body Rough Scrub (The Body Shop)

✓ Colliestar High-Definition Slimming Cream Cremă remodelare corporală (Douglas)

 

#4 Ai grijă și de picioare

Călcâiele crăpate nu-și găsesc loc în peisajul de vară. Previne apariția acestui fenomen sau remediază-l, dacă deja te confrunți cu el, cu creme hidratante sau tratament pentru picioare.

4

✓ Balsam reparator pentru picioare cu unt de karité (Yves Rocher)

✓ Peppermint Intensive Foot Rescue (The Body Shop)

✓ Cremă pentru picioare cu Unt de Shea (Sensiblu)

 

Costruiește-ți strategia de apărare a pielii cu o vizită în magazinele de frumusețe din Promenada!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *