Educație Financiară @ ȘCOALA DE VALORI
Înscrie-ți copilul la atelierele gratuite de educație financiară care au loc la nivelul 1, în Promenada Mall!
- Scanează QR Code:
- Scrie-ne la adresa educatiefinanciara@scoaladevalori.ro sau sună-ne la numărul mobil +40737548712
Banii sunt un element util în construcția unui viitor pe măsura visurilor noastre.
Dar cât de bine știm să-i gestionăm?
„Pentru cei care nu vor să-și lase viitorul la întâmplare, am creat o călătorie inițiatică în lumea finanțelor și a creșterii calității vieții. Ideea s-a născut din dorința a-i susține și pe tineri să-și dezvolte abilități financiare, să-și gestioneze eficient banii de buzunar și, mai ales, să învețe să gândească în perspectivă, și să decidă asumat. Cu educația financiară tinerii au șansă să conștientizeze ce contează cu adevărat pentru sine, descoperă căi simple în a-și (re)modela propriul comportament financiar, practicând obiceiuri sănătoase, lăsându-se inspirați și seduși de rezultatele financiare pe care pot începe să le înregistreze fără prea mult efort, încă de timpuriu.” Silvia Bogdan, Președinte Școala de Valori și creator de conținut educațional
Ateliere de Educație Financiară
- pentru copii și tineri: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani, și 15-18 ani
Începând cu 01-Iunie 2022, te așteptăm la Promenada Mall:
- de marți până vineri, la 12:00 și la 16:00,
- sâmbăta la 10.00, la 12.00 și la 14.00,
- iar duminica, la 10:00 și la 14:00.
La Școala de Valori tinerii cu vârste între 4 și 18 ani, se joacă, explorează, discută și învață despre valoarea banilor și importanța economisirii, precum și despre principiile gestionării responsabile a banilor.
Pe parcursul a 2 ore, tinerii au ocazia să pășească în lumea banilor și să parcurgă un traseu educațional creat special pentru grupa de vârstă căreia îi aparțin. Detalii găsiți pe pagina proiectului: escoaldevalori.ro/educatie-financiara
Obiectivele programului de Educație Financiară @ Școala de Valori
- Ne concentrăm pe a modela comportamente financiare sănătoase (alfabetizarea financiară), pentru ca tinerii să învețe acum să facă alegeri financiare înțelepte pentru viitor, într-un context cât mai apropiat de realitatea în care trăiesc (capacitare financiară).
- În plus, transmitem cunoștințe și dezvoltăm abilități pentru viață (educația financiară).
Conturarea perspectivelor financiare pe termen lung, a tinerilor, sprijină procesul de modelare a unor comportamente financiare productive și integrarea în disciplina personală a unor sisteme simple dar riguroase care să conducă la creșterea bunăstării personale, cu impact pozitiv în comunitate.
Beneficii pentru tinerii participanți
- Vor înțelege care le sunt resursele financiare, importanța bugetului și necesitatea administrării înțelepte a banilor, ce categorii de cheltuieli sunt mai costisitoare, care produse/servicii costă mai puțin și cum poate un comportament sănătos să restabilească echilibrul financiar de care are nevoie oricare individ sau familie.
- Vor conștientiza faptul că deciziile financiare au, de obicei, un caracter îndelungat, motiv pentru care este esențial să învețe încă de timpuriu cum să economisească și mai ales, cum să investească cu un scop precis.
- Vor învăța că deciziile financiare sunt personale și arareori se bazează doar pe instinct.
- Vor înțelege că este esențial să evalueze conștient factorii de mediu care le pot influența semnificativ alegerile financiare, pe termen lung.
- Vor descoperi mecanismele economice, conceptul de economie funcțională și necesitatea contribuției personale în procesul de creștere a bunăstării pe termen lung, nu doar pentru sine, dar și pentru întreaga societate.
Majoritatea cercetărilor efectuate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimele locuri la educație financiară în Europa și în lume.
Dacă vrei să ai un copil mai educat financiar, înscrie-l la atelierele gratuite de educație financiară ale Școlii de Valori care au loc la nivelul 1, în Promenada Mall!