De ce iubim bowling-ul: 7 beneficii de sănătate

Bowling-ul este unul dintre cele mai vechi sporturi, cu o istorie bogată, datând de aproximativ acum 4000 de ani, în Roma și Grecia Antică. Pe lângă faptul că e un joc distractiv și competitiv, practicarea bowling-ului are și numeroase beneficii de sănătate.

După ce le citești, sună prietenii și rezervă cel puțin o oră de bowling la Trickshot, în Promenada (nivel 2):

#1 Tonifierea și întărirea mușchilor

Bowling-ul îți exersează mușchii picioarelor și mâinilor, deoarece, în timpul jocului, faci foarte mulți pași susținând greutatea mingii. În plus, legănarea mingii înainte să o arunci, ajută cu întinderea și contractarea mușchilor și îți exersează tendoanele, ligamentele și articulațiile.

#2 Pierdere în greutate

Chiar dacă te afli într-o locație restrânsă, jocul de bowling ajută la accelerarea metabolismului și arderea caloriilor. Îți exersezi picioarele mergând înainte și înapoi, dar și mâinile, ridicând mingea de bowling (care are o greutate semnificativă). În medie, un jucător merge aproape un kilometru în timpul a 3 serii de joc. În funcție de efortul depus, poți arde între 170 și 300 de calorii pe joc.

via GIPHY

#3 Reducerea riscului de boală

O viață sedentară este principalul risc pentru boli de inimă, iar bowling-ul este o scuză bună pentru a face mișcare. Pentru a profita de beneficii la maximum, mergi la bowling de cel puțin 2-3 pe săptămână (mai ales daca nu faci altfel de sport).

#4 Eliberarea stresului

Activitățile de educație fizică sunt recunoscute pentru reducerea stresului, iar socializarea din timpul jocului de bowling ajută în plus la relaxarea minții.

#5 Sănătatea inimii

Socializarea din timpul jocului ajută la o mai bună performanță a mușchilor inimii. De asemenea, adrenalina îmbunătățește ritmul cardiac.

via GIPHY

#6 Coordonarea ochi-mână

Aruncarea mingii și lovirea tuturor popicilor necesită o coordonare foarte bună între ochi și brat. Acest gen de focusare stimulează mintea, concentrarea și strategia tactică. E un joc perfect pentru tineri, pentru stimularea abilităților motrice.

#7 Nu contează vârsta

Bowling-ul este unul dintre puținele sportului care poate fi jucat, chiar și la nivel profesionist, la orice vârstă. Riscurile de accidentare sunt minime.

Dacă până acum găseai scuze să nu faci sport, acum chiar că nu ai de ce să refuzi un joc de bowling. Sănătos, distractiv și aproape de tine la Promenada!

bowling

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *