Cum să-ți amenajezi dormitorul pentru un somn liniștit

Un somn liniștit se oglindește în fiecare activitate pe care o desfășori peste zi. Stările de oboseală și anxietate sunt reduse, iar tu poți să dai 100% în toate activitățile în care te implici.

Somnul liniștit depinde de mai mulți factori precum starea de sănătate, alimentația , dar și de felul în care este amenajat dormitorul.

În acest sens, recomandările specialiștilor încep cu excluderea oricărui aparat electrocasnic din dormitor, chiar și televizorul. Deși se întâmplă ca deseori să adormim în fața televizorului, faptul că acesta ne ajută în vreun fel este un miraj. Televizorul în dormitor este doar un alt stres care ne provoacă insomnii.

Mai mult, coloristica trebuie să fie una adecvată – culorile ideale sunt cele care predispun la somn: verde, maro, galben, albastru sau alb. Studiile arată că acestea sunt culorile care vă ajută să vă odihniți cel mai bine. Evitați să amestecați culorile între ele, o pată de culoare este de ajuns.

La English Home Promenada găsești accesoriile care te vor ajuta să amenajezi un dormitor liniștit. Iată câteva perne cu ajutor cărora poți să îți construiești propriul Rai:

perne 2

perne 1