Cum să-ți alegi bicicleta

Toamna este “un sfetnic” bun pentru achiziționarea unei biciclete.

De ce? E simplu: știi după ce ai tânjit toată vara, prețurile se reduc, poți alege obiectiv, fără să fii presat să-ți iei o bicicletă sezonieră.

Totuși, ce trebuie să ai în vedere atunci când îți iei p bicicletă? Îți spunem noi!

 

#1 De ce îți iei o bicicletă?

Gândește-te bine ce îți dorești să faci cu ea – să te deplasezi prin oraș, să ajungi cu ea pe munte sau în natura, dar pe forme de relief mai preietenoase. În funcție de scopul tău poți să alegi dintre următoarele tipuri de biciclete:

Pentru munte, alegerea câștigătoarea este cea cu furcă cu amortizor.

1

Bicicletă MTB KTM 1986789

 

Pentru oraș, masivă cu cadru stabil din oțel sau aluminiu. Dacă îți dorești viteză alege o bicicletă cu roțile, mari. Dacă ritm încet este ok pentru tine, poți opta chiar pentru cea cu roțile mici, pliabilă.

2

Bicicleta TRB/ CTB Scirocco 2002569

 

Pentru plimbări în natură, bicicleta de trekking e cea mai bună alegere. Aceasta este o combinație între cea de munte și cea de oraș, însă cel mai bine este ca în cazul acestui tip de bicicletă să optezi pentru un model din aluminiu pentru a fi mai ușoară.

3

Bicicleta MTB Focus 2004753

 

#2 Cam cât de mică sau de mare să fie?

Dimensiunea este poate mai importantă scopul. Dimensiunea bicicletei influențează felul în care stai pe ea – corect și confortabil astfel încât să pedalezi ușor și să nu ai dureri pe distanțe luni. Iată câteva dimensiuni generale după care să te ghidezi:

4

Sursă foto: hubpages.com

Există, de asemenea și diverse calculatoare, în funcție de bicicleta pe care dorești să o alegi, cum ar fi acest exemplu.

Înainte de a finalizezi tranzacția fă un test drive și asigură-te că te simți bine pe ea din toate punctele de vedere.

 

#3 Ce buget merită?

Bicicleta este genul de achiziție la care un preț initial mic să-ți ridice semne de întrebare, fără să urme de snobism. De exemplu, biciclete cu preț întreg de sub 1000 Lei nu sunt tocmai cea ai fericită alegere: sunt prost echipate, cu materiale de slabă calitate care pot să te lase la prima groapă (“forme de relief” de care nu ducem lipsă, mai ales la oraș). Regula de aur după care trebuie să te ghidezi: cu cât prețul crește cu atât performanțele bicicletei cresc.

Totuși, acum ai șansa ca la Hervis Promenada (nivel -1) să-ți iei o bicicletă bună, chiar și sub 1000 Lei, pentru că până pe 25 septembrie ai -40% reducere la toate bicicletele KTM, Focus, Kilimanjaro, X-Fact, Scirocco, exclusiv în magazinul din Promenada.

5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *