Cum să întreții cuțitele din bucătărie pentru folosire îndelungată

În orice bucătărie bine utilată este nevoie inevitabil de cel putin un cutit de calitate, care să simplifice munca şi să o eficientizeze.

Ştim cu toţii ce înseamnă pregătirea ingredientelor înainte de a deveni un fel de mâncare: decojire, feliere, mărunţire, tocare, dezosare sau tranşare, iar pentru fiecare dintre aceste activităţi avem nevoie de câte un cuţit special “antrenat” să ducă misiunile la bun sfârşit, repede si usor.

Totuşi, dacă ar fi să renunţăm la toate cutiţele dintr-un set şi să alegem doar unul, acela ar trebui să fie cuţitul bucătarului, pentru că este cel mai versatil, sau, altfel spus, este cel mai flexibil în modalitatea de folosire.

Odată ales cuțitul perfect, apreciază calitatea și respecta aceste câteva reguli universale de întreţinere:

  • Lama are nevoie de o reascuţire periodică pentru a tăia aşa cum a fost gândită (să nu uităm că un cuţit cu lama tocită este mai periculos decât unul cu lama foarte ascuţită). În cazul reascuţirii, trebuie să apelezi la un dispozitiv potrivit tipului de lamă din care este fabricat cuţitul.
  • Nu lăsa cuţitul la înmuiat în apă, în chiuvetă, sau cu alte vase peste el. După folosire, spală imediat cuţitul cu apă caldă şi cu grijă, usucă-l bine şi pune-l la locul său.
  • Atunci când nu-l foloseşti, locul cuţitului este într-un suport, într-o teacă sau învelit într-o hârtie.
  • Nu usca niciodată un cuţit în poziţie verticală, cu vârful în sus, dar nici în jos, pentru că-l poţi strica, ci în poziţie orizontală, cu lama ferită de alte vase sau ustensile.
  • Nu depozita cuţitul într-un sertar, alături de alte ustensile de bucătărie sau tacâmuri: se poate deteriora lama şi te poţi accidenta din grabă (sau neatenţie), când vrei să apuci altceva.

De restul se ocupă cuţitul tău Zwilling. Da, un astfel de cuţit de calitate, de nelipsit din orice bucătărie este cuţitul bucătarului – TWIN Artis, fabricat de renumita companie germană Zwilling.

Experienţa de peste 270 de ani a brandului se simte în fiecare detaliu: materialul din care este fabricat cuţitul – un oţel inoxidabil special, modul de prelucrare – la cele mai înalte standard si designul elegant si eficient.

Secretul acestui oţel inoxidabil special, brevetat de Zwilling, constă în echilibrul perfect al compozitiei materialului si in călirea lamei prin procesul criogenic Friodur®, ceea ce confera o rezistentă deosebita la coroziune şi socuri (termice şi fizice).

Multifuncţional, cuţitul TWIN Artis este robust, cu lama lată şi puternică, iar muchia de tăiere, deşi este foarte fină, rămâne ascuţită timp îndelungat.

Lama este prelungită complet în mânerul prins în 3 nituri, iar tranziţia între lamă şi mâner este lină, fapt care contribuie, alături de nitul central gravat cu logo-ul companiei, la designul atemporal şi atragător al cuţitului.

Promenada Mall_site_1302x528

Un alt atu îl reprezintă mânerul, care are o formă ergonomică, foarte bine balansat din punct de vedere al greutăţii, fapt care determină utilizarea confortabilă, fără efort.

Calitatea superioară a cuţitului este confirmată de sutele de bucătării în care este folosit atât de bucătarii amatori, cât şi de cei profesionişti din toată lumea, iar reducerea de 55% aplicată doar în luna ianuarie la KitchenShop, îl face mai accesibil ca oricând.

O investitie mica pentru un timp indelungat!

Te aşteptăm în magazinul KitchenShop să te convingi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *