Cum să ai grijă maximă de smartphone-ul tau

Fie că îl folosești ca sursă de divertisment sau în interes de serviciu, smartphone-ul ți-a devenit accesoriul nelipsit de zi cu zi, nu-i așa? Tocmai de aceea trebuie să ai grijă maximă de el mai ales că, pe lângă faptul că-l utilizezi frecvent, este un gadget destul de sensibil și are nevoie de îngrijire constantă.

De fapt, cele mai frecvente defecțiuni ale smartphone-urilor nu sunt generate de greșeli de fabricație, ci de utilizarea lor necorespunzătoare. Pentru a nu ajunge în situația de a ramâne fără cel mai important gadget, respectă aceste reguli simple de bună utilizare! Ai grijă se smartphone-ul tău și te vei putea bucura de el mult și bine!

 

Încarcă-l des și nu aștepta ca bateria să se descarce de tot – Recomandat e să pui smartphone-ul la încărcat înainte ca bateria să scadă sub 50% și să nu-l ții în priză mai mult decât e cazul. Astfel, eviți ca bateria și acumulatorul să se uzeze prea repede și să-și piardă capacitățile de funcționare.

 

Nu folosi încărcătoare provenite de la alte echipamente – Când ai cumpărat smartphone-ul, ai primit toate accesoriile de care are nevoie pentru buna lui funcționare. Nu risca să-i ruinezi circuitul conectându-l la device-uri provenite de la alte gadget-uri! Smartphone-ul se va încărca slab și, în timp, nu va mai funcționa cum trebuie. De asemenea, asigură-te că slotul în care intră mufa încărcătorului e curat, fără praf sau scame.

 

Nu încărca smarthphone-ul cu husa pe el – E foarte posibil să se supraîncălzească. Dacă nu e la încărcat și observi că “frige”, restartează telefonul. Dacă problema persistă, mergi să-l verifice un specialist. S-ar putea să fie nevoie de înlocuirea unor componente electronice, cum ar fi memoria flash sau procesorul.

 

Nu brusca ecranul și curăță-l constant – Ecranul este cea mai sensibilă și mai uzitată componentă a gadget-ului, e normal să fie cel mai expusă la defectare. Curăță constant ecranul cu substanțe speciale, sau măcar cu o cârpă puțin îmbibată în spirt. Șerveţelele umede ar putea să îi afecteze componentele, deci sunt de evitat. Nu aplica niciodată presiune pe ecran, nu-l lovi și folosește folie de protecție și o husă potrivită ca dimensiune.

 

Specialiștii de la Altex și Flanco din Promenada te vor sfătui care sunt cele mai bune huse și folii pentru gadget-ul tău. Tot aici, precum și în magazinele de telefonie din Promenada, găsești cele mai noi modele de smartphone – în cazul în care nu ai deja unul… sau vrei să-ți cumperi o „jucărie nouă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *