Cremele cu factor de protecție solară – reguli esențiale de aplicare

Experții recomandă aplicarea cremelor cu factor de protecție solară pe tot parcursul anului, nu doar atunci când ne expunem la soare. Razele soarelui sunt la fel de nocive în oraș și trec chiar și prin sticlă. Așadar, dacă la birou stai la un geam însorit, imediat lângă mouse ar trebui să se afle crema de protecție solară.

Pentru a te apăra de efectele nocive ale soarelui trebuie să știi cu ce te lupți și cum să aplici corect tot ceea ce știi despre cremele pentru protecție solară. Asta dacă nu vrei să renunți de tot la ideea de a te mai expune la soare, o idee care câștigă din ce în ce mai mulți adepți.

Noi ți-am pregătit un ghid complet al folosirii cremelor cu factor de protecție solară care te va ajuta să îți protejezi pielea de toate neplăcerile pe care ți le pot cauza razele solare:

 

Folosește produse cu SPF minimum 30

În laborator, gradul de protecție al cremelor se stabilește pe baza aplicării unui strat de aproximativ 2 milimetri grosime, adică a unui strat mult mai subțire decât se folosește în practică. Cu toții avem tendința de a masa crema până intră în piele. Din acest motiv, o cremă cu SPF 15 oferă undeva la SPF 5 în practică. De la SPF 30 în sus protecția începe să se simtă și să se vadă.

1

Sensiblu – Bottega Verde cremă spray pentru plaja anti-nisip, rezistentă la apa, cu extract de helichrysum SPF30

Sephora – COLLISTAR Ultra Protection Tanning Cream SPF 30

Douglas – Biotherm Lait Solaire Hydratant SPF 30

 

Alege o cremă care te protejează de ambele tipuri de raze UV

Razele UV sunt de două tipuri: UVA și UVB. UVB sunt cele care provoacă arsurile, iar UVA cele care îmbătrânesc și generează cancerul de piele. O cremă care îți va oferi protecție cu spectru larg, pentru ambele tipuri de raze este o cremă pentru protecție solară care conține în compoziția sa oxid de zinc și dioxid de titan.

2

Sensiblu – Eau Termale Avene cu spectru extrem de larg împotriva radiațiilor UVB-UVA

Douglas – Clarins Spray Solaire Lait-Fluide Sécurité UVA/UVB 50+

 

Alege SPF-ul în funcție de tipul tău de piele

Pielea neagră nu se arde niciodată, dar asta nu înseamnă că nu e predispusă la alte afecțiuni. Totuși, în cazul pielii negre și închise se pot aplica și creme cu SPF mai mic – între 15 și 25. Pentru pielea albă se recomandă SPF 30, iar pentru pielea albă cu pistrui, alunițe și alte formațiuni se recomandă SPF 50. La fel și în cazul femeilor gravide, recomandarea este de minimum SPF 50.

3

Yves Rocher – Ulei pentru corp sublim protecție solară FPS 15

The Body Shop – Skin Defence Multi-Protection Essence SPF 50

Sensiblu – Bottega Verde lapte spray cu protectie, antioxidant, cu extract de lemn dulce de si petale de floarea soarelui SPF 50

 

Ai grijă cum și unde o aplici

Cea mai importantă regulă: nu se face economie la crema de protecție solară. Cu acest gând în minte, stratul în care se aplică trebuie să fie cât mai generos și peste tot. Zonele care necesită o atenție sporită sunt: spate, gât, față, brațe și picioare. Pentru buze ale un balsam cu minimum SPF 15.

4

The Body Shop – Vitamin E Lip Care SPF 15

 

Folosește-o cu regularitate

Din aproximativ 2 în 2 ore, mai exact și după fiecare baie sau transpirat excesiv.

 

Hidratează după plajă

După expunerea la soare, un ritual care să includă un duș și aplicarea unei loțiuni după soare este esențial. Rehidratează şi hrănește pielea prin aplicarea de emulsii sau loţiuni după plajă cu proprietăţi hidratante, nutritive, de revitalizare şi de calmare a pielii.

5

Sensiblu – Bottega Verde unt de corp cu hidratare intensă, după plajă, cu ulei de nuci braziliene şi maracuja

Douglas – Moisturizing Restructuring After Sun Balm – După plajă

 

Bucură-te de o piele protejată cu o vizită în magazinele de frumusețe din Promenada!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *