CANNES FILM FESTIVAL: Ținute care pot fi purtate și dincolo de covorul roșu by Cristina Bazavan

Bună,

Mă numesc Cristina Bazavan, sunt jurnalist și sunt printre norocoșii care au fost în viața aceasta și la o ceremonie a premiilor Oscar, dar și la o ediție a Festivalului de film de la Cannes.

Anul acesta Promenada mi-a propus un experiment interesant pentru mine și, sper, o experiență frumoasă pentru voi: să aleg câteva dintre ținutele de pe covorul roșu de la Cannes și să caut haine și accesorii care să transmită aceeași atmosferă, care să vorbească despre tendințele pe care le intuiesc în alegerile vedetelor.

Nu sunt stilist, sunt o femeie obișnuită (poate doar cu puțin mai multă educație vizuală pentru că am lucrat mulți ani pentru o revistă dedicată femeilor) și sper că exercițiul meu vă va inspira și vă va da încredere să încercați și voi să vă construiți, cu hainele și accesoriile pe care le găsiți la noi, ținute super elegante, „ca de covorul roșu”.

bazavan by andrei tanase web

*

Dintre toate festivalurile de film din lume, cel de la Cannes reprezintă provocarea cea mai mare pentru actrițele invitate: totul se întâmplă foarte aproape de capitala modei (locul unde e singura revista Vogue care e „atașată” unui oraș, nu unei țări – Vogue Paris).

Vorbim deci de rafinament, de eleganță chic și de mai puține lucruri ostentativ – scandaloase pe care le-am vedea în America.

M-am oprit în exercițiul meu la câteva ținute care pot fi purtate și dincolo de covorul roșu de la un mare festival de film. La un eveniment în familie.

Emily Ratajkowski a fost prezentă în prima seară la ceremonia de deschidere îmbrăcată într-o superbă rochie albă cu trenă, din mătase de la Twinset, accesorizată cu bijuterii de la Bulgari și încălțăminte de la Giuseppe Zanotti.

1

La Molecule F găsim în colecția Murmur o superbă rochie albă, super super simplă, care are exact linia celei purtate de Emily. Cine are curaj să o îmbrace trebuie să-i facă față prin atitudine, postură, eleganță. E genul de rochie care te pune în valoare doar dacă știi să o porți. Ea poate fi accesorizată cu un superb colier de la Roberto Bravo. Sau pentru o versiune mai “punk” cu un colier Crystal Glam pe care îl găsiți la Molecule F.

colaj1

Desigur, pentru încălțăminte o sanda aurie sau argintie, cât mai fină, va fi tocmai potrivită. Este și foarte ușor de găsit pentru că în colecția Il Passo aveți mai multe opțiuni.

colaj2

*

Din categoria rochiilor clasice pentru covorul roșu, am ales două superbe rochii purtate tot în prima seară a festivalului. Una neagră cu inserții de catifea purtată de actrița de origine chineză, Wang Luodan, și una roșie purtată de Sara Sampaio, modelul portughez cunoscut din prezentările Victoria Secret, dar și din reclamele la Calzedonia.

11 12

În România, puteți găsi la Molecule F (și online, indiferent de unde locuiți), creațiile tinerei designerițe Alina Cernătescu:

colaj3

La capitolul accesorii, colecția Teilor e super generoasă când vine vorba de diamante și pietre prețioase…

colier diamante teilor

cercei diamante si safire teilor

… iar când vine vorba de încălțăminte, o opțiune sigura este Enzo Bertini.

pantofi enzo bertini

*

Una dintre rochiile care mie mi-au plăcut cel mai mult este cea pe care a purtat-o Alba Rohrwacher. E superbă în simplitatea și execuția ei geometric perfectă. E o rochie Valentino Haute Couture, a fost accesorizată cu bijuterii Chopard. (vorbesc desigur de rochia albă lungă, doamna îmbrăcată în rochia scurtă argintie este Charlotte Gainsbourg)

3

Sper să nu vi se pară exagerat, dar știu colecția Raquette – Bridal, cu superbe rochii – și salopete – albe, minimaliste, lucrate impecabil care pot fi purtate cu grația și eleganța unei creații Haute Couture.

Cred că rafinamentului acestor rochii i se potrivesc perfect bijuteriile simple cu diamante de la Teilor.

rochie roquette

colaj5

*

Pentru ultimul meu exercițiu din această serie (vor mai fi câteva articole până la sfârșitul festivalului) am ales o salopetă care mi-a plăcut foarte mult. Îmi cer scuze, nu știu cine este doamna care o poartă (daca știe cineva, îi ofer un premiu pentru ajutor).

Salopeta va fi vedetă în vara asta și, dacă vă uitați cu atenție, găsiți deja nenumărate variante și în magazinele noastre.

4

Eu am ales pentru demonstrație două variante elegante – maleta PNK și salopeta Pas du Tout (pentru versiunea neagră) și o salopetă albă Raquette , dar și o variantă de purtat la birou sau la un cocktail – pe care o găsiți în magazinele curatoriate de Peek & Cloppenburg.

colaj6

Pentru această primă întâlnire mai am o mică observație: m-am uitat cu atenție la chipurile doamnelor de pe covorul roșu. Toate au fost machiate în culori naturale, ușoare, fără extravaganțe și „transformări în personaj de teatru”. Puteți obține un efect natural asemănător cu paleta de culori Sephora lansată pentru această vară.

sephora

*

Dincolo de orice exercițiu cred că haina pe care o purtăm trebuie să fie o prelungire a trupului și personalității noastre. Uneori, oricât de mult ne-ar plăcea o ținută, ar trebui să fim oneste și să realizăm că nu e potrivită pentru noi. Dar la fel de bine, cu zâmbetul în suflet, să intrăm în magazine gândind că vom găsi întotdeauna ceva care să ne pună pe noi, ca femei, în valoare, indiferent de trenduri.

Să fiți frumoase și curajoase, vă doresc.

CB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *