CANNES FILM FESTIVAL: Cele mai frumoase ținute de la Cannes 2017 by Cristina Bazavan

Poate mai mult decât în oricare an, ediția 70 a festivalului de film de la Cannes a adus un omagiu femeilor și feminității, ba chiar a scris istorie în acest sens.

Prin desemnarea Sophiei Coppola drept câștigătoare a premiului pentru regie, această ediție a festivalului de film de la Cannes va fi amintită mereu de critici. Coppola a devenit a doua femeie premiată pentru regie la acest festival (precedent era rusoaica Yuliya Solntseva care a fost premiată în 1961!)

Filmul pentru care Sophia Coppola a câștigat premiul pentru regie – The Beguiled – le are în rolurile principale pe Nicole Kidman, Elle Fanning si Kristen Dunst.

sophia coppola and girls

Kidman a si primit un premiu special la aceasta ediție aniversară, iar premiul pentru interpretare feminină i-a revenit unei alte actrițe superbe Diane Kruger pentru rolul din filmul In the fade, al superbului regizor Fatih Akin.

diane kruger

Dar dincolo de premii, Cannes 2017 a fost o bucurie pentru orice femeie pasionată și de cinema, dar și de modă pentru că a avut de toate.

Minunatele Susan Sarandon și Catherine Deneuve etalându-și energia superbă – dincolo de ani, de experiență și de vârstă – pe covorul roșu…

susan saradon Elle Fanning

catherine deneuve

 

… sau femeia copil Lily – Rose Depp despre care tatăl său – Johnny Depp –  spunea cu înțelegere zilele trecute că e mândru de efortul pe care-l face pentru a-și îndeplini obligațiile de model al casei Chanel.

lili rose depp

 

*

Din perspectiva modei, cele mai spectaculoase întâmplări de la Cannes sunt legate de doamnele care au avut apariții multe de-a lungul săptămânii, iar echipele lor de stil au fost nevoite să facă eforturi speciale pentru ca vedetele să surprindă de fiecare dată.

În această categorie a intrat Uma Thurman, membră în juriu. Iată câteva dintre aparițiile sale cele mai spectaculoase.

Uma Thurman 1 Uma Thurman uma thurrman 2

Poate cea mai surprinzătoare prezență pe covorul roșu în acest an a fost Nicole Kidman. Multe apariții, look-uri diferite de fiecare dată.

Nicole Kidman 2 Nicole Kidman 1 nicole kidman 3 nicole kidman 4

Eva Longoria a avut și ea prezențe minunate pe covorul roșu…

eva longoria 1 Eva Longoria

… la fel și Juliette Binoche sau Jessica Chastain, și ea membră în juriul acestei ediții de festival.

juliette binoche 1 juliette binoche 2

Jessica chastain 2 Jessica chastain

 

Alte prezențe spectaculoase pe covorul roșu cu o mențiune specială pentru Tilda Swinton (care povestea cândva într-un interviu că toată copilăria a suferit foarte mult pentru că arăta diferit și care e un exemplu super inspirațional pentru a merge pe drumul tău cu credință și a reuși).

 

tilda swinton

Dacă v-au plăcut ținutele de pe covorul roșu, o scurtă excursie în Promenada vă poate aduce outfitul dorit. Pentru inspirație, puteți revedea textul de săptămâna trecută: CANNES FILM FESTIVAL: Ținute care pot fi purtate și dincolo de covorul roșu by Cristina Bazavan