5 tipuri de cămăși bărbătești pe care le poți purta la birou

Cămașa este articolul vestimentar care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat. Este, într-adevăr, o piesă versatilă, care poate să fie purtată în foarte multe ocazii, dar nu este de neglijat cum accesorizăm cămașa, în ce combinații și în ce contexte o alegem de pe umeraș.

La birou, cămașa o să fie întotdeauna alegerea potrivită. Îți va sublinia latura puternică, masculină, dar elegantă și cu foarte mult bun gust. Dar oare orice cămașă este potrivită pentru o zi la birou? Îți propunem 5 tipuri de cămăși pe care le poți purta, cu toată încrederea.

#1 Cămașa cu mânecă scurtă

Este adevărat că zilele călduroase ne determină să ne îmbrăcăm cât mai subțire. Dacă ai o zi în care poți merge casual la birou, atunci poți alege o cămașă cu mânecă scurtă, pe care să o asortezi la o pereche de pantaloni casual. Nu uita că o regulă în fashion este să nu accesorizăm cămașa cu mânecă scurtă. Ea este specifică unui stil casual, iar papionul sau cravata nu fac parte din definiția unui astfel de look.

Screen Shot 2017-08-28 at 11.27.16

 

 • H&M, Cămașă Regular fit – 49,90 LEI
 • Bershka, Cămașă din bumbac cu textură – 62,00 LEI
 • Bershka, Cămașă cu imprimeu – 69,90 LEI 

#2 Cămașa cu mânecă lungă 

Chiar dacă vremea de afară parcă e în contradicție cu o cămașă cu mânecă lungă, dacă dorești să obții un look elegant, atunci acest articol vestimentar este cel potrivit. Așadar, dacă mediul de lucru vă obligă să purtați un costum sau chiar panataloni de stofă, atunci trebuie să optați pentru o cămașă cu mânecă lungă. Singura permisiune, pentru zilele toride, este că mânecile cămășii pot fi ridicate, dar nu mai mult de 3 degete deasupra cotului. Cămașa cu mânecă lungă și guler poate să fie accesorizată la birou cu o cravată și un ceas, iar astfe ați obținut un outfit perfect pentru o întâlnire de afaceri.

Screen Shot 2017-08-28 at 11.27.05

 • GANT,  Rugger Garment-Dyed Oxford Shirt 
 • Bershka, Cămașă slim fit din poplin 
 • Stradivarius, Cămașă oxford cu dungi verzi

#3 Cămașa de blugi 

Da, ai citit bine! Cămașa din denim poate fi o alegere perfectă pentru o zi la birou. Poți să o porți într-o combinație cu blugi ori cu pantaloni casual. Las-o în afara pantalonilor și obține un look fresh și relaxat. Poți alege să bagi cămașa în pantaloni și să o accesorizezi cu o cravat cu print, într-o culoare complementară, pentru un outfit tineresc și jovial.

Screen Shot 2017-08-28 at 11.26.46

 

 • GANT, Rugger Indigo Denim Shirt 
 • Bershka, Cămașă denim buzunare 
 • H&M, Cămașă din bumbac premium 

#4 Cămașa fără guler

Poți să obții un outfit elegant și foarte stylish chiar dacă nu accesorizeți cămașa cu o cravată. Cămășile fără un guler clasic, ci la baza gâtului sunt foarte la modă și pot fi purtate chiar la pantaloni eleganți, de costum. Poți adăuga și sacou ținutei tale, fără să îți faci griji de ochii critici ai designerilor de modă. Iată propunerile noastre:

Screen Shot 2017-08-28 at 11.26.35

 

 • Stradivarius, Cămașă cu imprimeu muștar 
 • GANT Tech Prep™ Solid Chambray Shirt 
 • H&M, Cămașă fără guler Regular fit 

#5 Cămașa cu printuri sau carouri 

Dacă ești o persoană mai neconvențională și ai și un loc de muncă unde ți se permite un outfit ieșit din clasic, atunci cămășile cu print sunt o altenativă îndrăzneață și în trend. Trebuie să ții minte că o cămașă în carouri nu o să fie niciodată purtată la un costum! Astfel, poți alegi combinații cu jeans sau pantaloni casual pentru o ținută lejeră și în trend. Iată câteva modele pe care le găsești în magazine:

Screen Shot 2017-08-28 at 11.26.26

 

 • H&M, Cămașă de flanel în carouri 
 • GANT Tweed Print Twill Shirt 
 • GANT Diamond G City Lights Shirt 

Vino în Promenada Mall și alege din magazine cămașa preferată pentru o zi la birou. Acum că ai aflat care sunt combinațiile în trend, e timpul să arăți perfect în fiecare zi!