5 greşeli de evitat când îţi alegi pantofii

În goana noastră după cei mai frumoși pantofi, trebuie să luăm în calcul ce consecințe are pentru sănătatea noastră (a picioarelor în primul rând) încălţămintea nepotrivită. Iată un mic ghid care să te ajute să alegi cea mai potrivită pereche de pantofi:

#1. Evită pantofii care au talpa prea îngustă 

Purtarea pantofilor a căror talpă este prea îngustă pentru picioarele tale creează o impresie neplăcută, dar şi mai important – talpa prea îngustă poate contribui la deformarea articulațiilor piciorului.

#2. Evită pantofii care nu se potrivesc pe curba tălpii piciorului 

Atunci când curba piciorului și curba tălpii încălțămintei nu se potrivesc, piciorul nu se sprijină pe întreaga suprafață a pantofului, ci numai pe cele două extremități. Acest lucru poate cauza probleme de circulație a sângelui, transpirație excesivă și dureri ale picioarelor.

#3. Evită pantofii cu talpa prea mare

Cei mai mulți flip-flopși au astfel de talpă, care face ca distanța dintre vârfurile degetelor de la picioare și marginea din față a tălpii să fie prea mare pentru confort. Distanța obișnuită nu ar trebui să depășească 1 cm – este marja “de libertate” a piciorului în interiorul pantofului. Atunci când marja e prea mare, mersul pe jos devine ciudat, nesigur și poate provoca boli de țesuturi și articulații.

#4. Evită pantofii cu talpa prea îngustă

Atunci când talpa e prea îngustă, trebuie să te sprijini în mod constant pe degetele de la picioare. Asta înseamnă că mușchii rămân tensionați tot timpul, iar greutatea e distribuită neuniform. De asemenea, există riscul de a-ți rupe călcâiul!

#5. Evită pantofii închiși pe timp de vară

Când afară e cald, purtarea pantofilor închiși (mocasini, loafers) fără șosete duce la transpirație excesivă. Dacă este prea cald pentru a purta șosete sau ciorapi obișnuiți, apelează la șosete speciale de vară, confecționate din materiale naturale.

Acestea fiind zise, te invităm în magazinele din Promenada Mall să-ți cumperi pantofii care nu-ți vor afecta sănătatea picioarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *