3 lucruri esenţiale pentru drumeţia perfectă de vară

Odată cu sezonul cald, simţim nevoia de a sta cât mai mult în aer liber, de a ne mişca şi a ne bucura de soare şi aer curat. Drumeţiile sunt cea mai bună idee pentru a ne deconecta de rutină, a uita de grijile cotidiene şi de stresul de la job. În plus e un mod excelent de a face mişcare şi un prilej bun de a petrece clipe de neuitat alături de familie şi prieteni.

Fie că pleci în drumeţie pentru weekend sau doar de dimineaţa până seara, e important să ştii ce să iei cu tine pentru a te bucura de o experienţă plăcută în mijlocul naturii!

Rucsac performant

Când vine vorba de rucsacul pentru drumeţii, nu mai contează culoarea, imprimeul sau cât de la modă este. Important e să fie uşor de purtat, încăpător şi rezistent. Rucsacul pentru drumeţii trebuie cumpărat din magazinele cu echipamente sportive, unde vei găsi modele de diferite dimensiuni, în funcţie de ce ai nevoie. Un rucsac performant trebuie să se fixeze perfect pe spate şi umeri, să nu te cocoşeze, să îl simţi uşor şi să nu îţi incomodeze mişcările. Trebuie să fie confecţionat din material impermeabil şi destul de încăpător pentru tot ceea ce ai nevoie să iei cu tine.

a

Opteză pentru un rucsac din gama Gregory de la Samsonite. Nu te va lăsa la greu!

 

Îmbrăcăminte confortabilă

La fel, atunci cand pleci în drumeţie, important e să te simţi cât mai confortabil, nu să fii în ton cu ultimele tendinţe de pe catwalk. Uită de jeanşi, haine strâmte şi bijuterii zornăitoare. Regula de bază e “safety over fashion”! Alege aşadar haine din bumbac, largi şi vaporoase, în care să nu transpiri şi să te poţi mişca uşor.

Chiar dacă e cald, încearcă să porţi pantaloni lungi sau trei sferturi, ca să nu fi victimă sigură pentru insecte, iar dacă drumeţia presupune şi înoptat pe undeva, asigură-te că ai şi haine groase în rucsac, căciulă şi chiar şi mănuşi – la munte, noaptea se face foarte frig. Desigur, pelerina de ploaie e un must, indiferent de sezon!

Încălţăminte de calitate

ecco

Drumeţia înseamnă mişcare, mişcare, mişcare!, aşa că cel mai important e să te simţi bine cu încălţămintea pe care o porţi. Picioarele sunt principalul tău mijloc de transport, aşa că ai grijă să le faci să se simtă confortabil şi să nu obosească. Încălţămintea perfectă pentru drumeţii trebuie să fie creată după forma piciorului, să fie uşoară, flexibilă, rezistentă, impermeabilă şi să lase piciorul să “respire”.

Să nu crezi că bocancii sunt singurul tip de încălţăminte cu care poţi face faţă unei drumeţii, şi că o să te coci de cald în ei! La ECCO găseşti sandale special create pentru mers îndelungat pe jos: sunt aderente pe orice fel de teren, se potrivesc perfect din punct de vedere anatomic pe picior, permit mişcarea naturală a acestuia şi sunt confecţionate din materiale “respirabile”, pentru a menţine în interiror un mediu aerisit și antibacterian.

Vino la ECCO în Promenada să te echipezi corespunzător pentru drumeţiile de vara aceasta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *