Promenada foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

GHID: Cum să-ți pregătești pielea pentru sezonul cald

25 martie 2017

Odată cu venirea primăverii, abia aștepți să te bucuri de soare, iar activitățile în aer liber devin prioritatea ta. Dar pielea ta este cu adevărat pregătită pentru această întâlnire?

De-a lungul iernii, temperaturile scăzute ne-au afectat pielea, mai ales pe cea a tenului, deshidratând-o și slăbind-o, aceasta fiind nepregătită pentru întâlnirea cu razele UV – din ce în ce mai puternice, pe măsură ce timpul trece.

Pentru ca pielea ta să se prezinte corespunzător la această întâlnire, ai nevoie să urmezi câțiva pași pentru regenerarea acesteia mai ales dacă te confurnți cu rozacee, eczeme sau acnee.

 

#1 Demachiază

Demachierea și curățarea tenului este un pas foarte important în orice anotimp. Însă primăvara chiar e imperativ să nu sari peste acest pas. Iarna e umedă, iar nivelul de praf este mai redus, în schimb primăvara, precipitațiile se răresc, iar cantitatea de praf crește. Așadar, nu uita să îți demachiezi și cureți pielea tenului de două ori pe zi – dimineața, după ce te-ai trezit și seara, înainte de culcare.

1

 

#2 Hidratează

Este cel mai important pas după demachiere. Pielea ta are nevoie de hidratare pentru a se regenera și păstra tânără pentru mai mult timp. La fel ca demachierea, hidratarea se face de 2 ori pe zi – dimineața și seara, după demachiere. Alege o cremă intensiv hidratantă pentru tipul tău de ten și nu uita să consumi 2 litri de apă pe zi.

2

 

#3 Vitaminizează

Pielea nu se deshidratează doar la influența unor factori externi. Problemele de acest gen apar și din interior, din cauza deficitului de vitamine și a consumului reduse de fructe și legume pe timpul iernii. Specialiștii recomandă ca în această perioadă să consumăm mai multe legume și fructe bogate în vitamina C, minerale și grăsimi bune (nuci, banane, spanac).

3

La farmacia Sensiblu din mall Promenada găsești toate cele necesare pentru o prăgătire a pielii de primăvară ca la carte!

 

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Urmărește-ne și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Property of