Promenada foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

De la “trebuie” la “îmi place” să merg la sală

28 martie 2017

Mergi la sală de nevoie sau din plăcere?

Setimentele legate de mersul la sală diferă de la om la om, însă indiferent de scop, durată și intensitate, mersul la sală ar trebui să fie o plăcere. Avem motive diferite pentru care mergem la sală, dar beneficiul principal este același pentru toți: formă fizică, condiție fizică și, implicit, sănătate.

Chiar dacă o faci “din obligație”, soluții să o transformi în plăcere există. Primul pas l-ai făcut deja, când ai decis să mergi. Ce faci de aici încolo? L-am consultat pe antrenorul personal World Class Vlad Padina, care ne-am oferit câteva insight-uri puternice, pe care acum le împărțim cu tine:

Pentru a transforma un „trebuie“ în „îmi place“ există două variante: prin motivație extrinsecă și prin motivație intrinsecă.

 

Motivația extrinsecă 

✓ Folosește mijloace externe ca să ajungi la sală. Altfel spus să faci un „ritual“ din mersul la sală:

  • stabilește ora la care vei merge,
  • gândește-te din seara precedentă la asta – în acest fel creierul va fixa și mai bine informația
  • pregătește-ți dinainte echipamentul și geanta de sală,
  • pune ceasul să sune și la ora de plecare etc.

 

✓ Încearcă să elimini orice posibil eveniment care să te oprească din a merge la sală: dacă te duci dimineața, planifică-ți și pregătește-ți totul de seara (de la haine la un shake sau o gustare), pleacă la sală imediat cum te trezești.

✓ În caz că te antrenezi seara, după serviciu, atunci după birou mergi direct la sală; dacă ajungi acasă, te schimbi și te așezi pe canapea, șansele să mai pleci sunt infime.

 

Motivația intrinsecă

✓ Ține doar de un singur aspect: să vrei cu adevărat. Să vrei din motive personale, nu că așa „trebuie“, „a zis doctorul“, „nu îi place cuiva cum arăt“. Să vrei pentru că îți dorești să te apropii de perfecțiune pe toate planurile, să fii mai sănătos sau, pur și simplu, să fii cât mai în formă, mai puternic (ă), să arăți cât mai bine.

✓ Pe lângă toate acestea, mai este un element important: schimbarea cere perseverență și efort. Dacă vrei să ai cât mai puține momente de „nu am chef“, trebuie să găsești un mod de a face cât mai plăcut noul stil de viață (mers la sală și alimentație mai sănătoasă): alege antrenamente care te bucură – nu toată lumea se împacă cu ore de cardio în sală, cum nici toată lumea nu se împacă neapărat cu exerciții grele sau pauze prea scurte.

✓ La fel și în cazul dietei: ok, vei mânca mai puțin sau vei renunța la diverse alimente. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mănânci produse fără gust – joacă-te cu diverse condimente, încearcă alimente etc.

✓ Fii creativ și totul ți se va părea mai simplu.

Începe antrenamentul chiar azi la World Class Promenada (nivel 2)! Centrul World Class oferă acces în sălile de Gym, Aerobic, Cycling şi Relaxation Area, punând la dispoziţia membrilor săi cele mai noi şi moderne servicii de pe piaţă. World Class este locul în care se descoperă sănătatea, prin intermediul exerciţiilor fizice făcute din plăcere.

worldclass

Sursă info: w.worldclass.ro

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Urmărește-ne și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Property of