Promenada foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

De ce este bine să dormi până târziu în weekend

20 august 2017

Avem vești foarte bune: nu mai trebuie să te simți vinovat că dormi peste ora 10:00 sâmbăta și duminica! Cercetătorii au descoperit că acest obicei chiar face bine pentru sănătatea ta!

Cercetători din Coreea de Sud au făcut un studiu, publicat recent în jurnalul Sleep, comparând obiceiurile de dormit a 2156 de adulți cu indexul lor de masă corporală.

În medie, s-a descoperit faptul că cei care dorm mai puțin în timpul săptămânii, dar recuperează în weekend au un IMC mai mic decât cei care nu compensau lipsa de somn (22.8 vs 23.1). Prea puțin somn poate crea perturbări asupra hormonilor și metabolismului, care pot duce, pe termen lung, la obezitate.

Cu cât dormi mai mult cu atât mai bine și ești predispus și către alte obiceiuri sănătoase precum sportul. Așa că, dacă nu reușești să dormi destul în timpul săptămânii, nu porni alarma în weekend-uri și dormi atât cât îți spune organismul.

Pentru a avea un somn cât mai liniștit, alege pijamalele din Promenada Mall:

 

Pentru EA

 

image52

ZARA

image53

Penti

 

PENTRU EL

image54

ZARA

Citeşte mai departe

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Urmărește-ne și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Property of