Promenada foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

Apple HomeKit sau cum să ai o casă inteligentă care te ferește de pericole

26 iunie 2017

Casele smart sunt casele viitorului!

Petrecem din ce în ce mai puțin timp acasă, dar ne dorim să putem vedea oricând și de oriunde ce se întâmplă cât noi suntem plecați, să putem încuia/descuia ușa de la distanță, să putem opri diverse utilități doar printr-o apăsare de buton, dar și să fim protejați în propria casă în timpul pe care îl petrecem acolo.

Unele dintre aceste “dorințe” sunt încă nerezolvate, altele doar în fază de proiect, dar și multe posibile chiar de azi. De exemplu – Apple HomeKit, un ecosistem destinat automatizării locuinței, în cadrul căruia o serie impresionantă de dispozitive inteligente având eticheta „Works with Apple HomeKit” sunt conectate și funcționează împreună prin tehnologia Bluetooth, cu un consum redus de energie.

Pentru utilizatorii Apple, casa inteligentă este mai aproape cu aplicația HOME, disponibilă în App Store, aici. Aceasta permite controlul și monitorizarea tuturor dispozitivelor certificate pentru HomeKit de pe iPhone, iPad, Apple Watch și Apple TV.

iCenter 007

În plus, la iCentre Promenada (nivel 1) ai o mulțime de gadget-uri ușor de controlat care cresc semificativ potențialul smart al casei tale:

 

✓senzori wireless FIBARO

iCentre tocmai și-a lărgit gama de produse pentru casa inteligentă cu brandul FIBARO, producător de top de echipamente pentru automatizarea inteligentă a locuinței. Senzorii wireless FIBARO înglobează utilizarea intuitivă și designul minimalist cu tehnologia inovatoare, pentru siguranța, securitatea și confortul unei locuințe.

Senzorul de inundație detectează prezența apei încă de la prima picătură, fiind primul astfel de dispozitiv din ecosistemul Apple HomeKit. Senzorul este echipat cu sonde telescopice ce îi permit funcționarea pe suprafețe neregulate și în spații greu accesibile. Funcționează și ca senzor de temperatură.

1

Senzorul de mișcare este un multi-senzor care detectează mișcarea, măsoară temperatura ambientală și intensitatea luminoasă. Suportul inteligent permite plasarea acestuia în orice loc din casă, chiar și pe tavan, perete sau altă suprafață.

2

Senzorul pentru ușă/fereastră detectează deschiderea și închiderea ușii sau ferestrei, fiind un element esențial în cadrul sistemului de securitate. Este în același timp și un senzor de temperatură, iar dimensiunea compactă îl face să se potrivească perfect în orice variantă de amenajare interioară.

3

 

✓ bec cu boxa MiPow Playbulb

Datorită tehnologiei wireless, redarea muzicii din biblioteca telefonului tau este disponibilă în orice colț al casei. Bucură-te de caracteristicile interesante ale acestui produs și un control avansat. Conectează-te cu Playbulb prin bluetooth și schimbă cu ușurință muzica pentru a crea atmosfera dorită. Cu o marime similara unui bec obisnuit Playbulb conferă un echilibru perfect de iluminare și păstrează în același timp o calitate bună a sunetului.

Becul este compatibil cu smartphone-urile din familia iPhone, dar și cu cele pe care rulează sistemul de operare Android 4.3 sau versiunile următoare. Acesta poate fi coordonat de la o distanță de 10 m și se fixează cu ușurință în duliile de tip E27.

4

✓ receptor media TV Apple TV

Aplicațiile sunt viitorul televiziunii. HBO Now, WatchESPN, Netflix, Hulu, iTunes sunt o mulțime de aplicații pentru care Apple a construit o nouă fundație a televiziunii, un nou sistem de operare numit tvOS, metodă inovatoare de a se conecta la ecranul tău. Noua tehnologie vine la pachet cu o utilizare inteligentă a Siri pentru a cauta conținut media de vizionat. Acesta este noul Apple TV – viitorul televiziunii. Apple TV se controlează de la distanță cu eleganta telecomandă Apple.

5

✓ router wireless AirPort Express

Cu wirelesss-urile din gama AirPort Express, instalarea noii tale retele Wi-Fi consumă mai puțin timp și mai puțin efort. Acest lucru se datoreaza asistentului de configurare incorporat în iOS și în AirPort Utility pentru OS X. Dacă folosești un PC cu Windows, poți să descarci AirPort Utility gratuit. Imediat ce ai conectat stația de bază AirPort Express la modemul tau DSL sau prin cablu, poți să urmezi instrucțiunile simple de pe computerul sau dispozitivul tău. AirPort Express este prevazut cu suport dual-band simultan Wi-Fi 802.11n, ceea ce înseamnă că transmite pe frecvențe de 2,4 GHz si 5 GHz în același timp. Asa că indiferent de ce banda folosește dispozitivul tău wireless, se conecteaza automat la cea mai bună bandă disponibilă pentru a oferi cea mai rapidă performanță posibilă.

5

Vizitează iCentre Promenada (nivel 1) pentru un “acasă” smart!

Citeşte mai departe

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Urmărește-ne și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Property of